Wij zijn verhuisd...

U kan ons vinden in de Hoevestraat 2, 3401 Landen (Waasmont) met ingang langs de Middenstraat.

We gaan alleen nog maar verder met ecologische bouwmaterialen als bijberoep!

Gelieve te mailen naar info@duurzaam-bouwen.be of info@ecologischebouwmaterialen.be om een afspraak te maken.

Wij zien u graag terug...

Constructiehout en Gevelbekleding


Constructiehout Gevelbekleding 


Constructiehout

Kepers
Deze kepers zijn grenenhouten balken die u kan gebruiken in de dak- en muuropbouw. Wij hebben kepers van 47x60x3600mm op stock .
Andere afmetingen en diktes zijn verkrijgbaar op bestelling.

Latten
Deze latten zijn geschaafde grenenhouten latten die u kan gebruiken in de dak- en muuropbouw. Wij hebben latten van 21x45x3000mm op stock .
Andere afmetingen en diktes zijn verkrijgbaar op bestelling.


Gevelbekleding

Thermowood

Thermowood is thermisch behandeld dennenhout afkomstig uit Scandinavische bossen. Thermowood is een 100% natuurlijk product, zonder toevoeging van chemische producten. Enkel warmte en stoom worden gebruikt. Het hout is ook voorzien van het PEFC-label en is dus afkomstig uit duurzaam beheerde bossen. Lokale, snelgroeiende houtsoorten kunnen dankzij het Thermowood-procédé opgewaardeerd worden tot een duurzame, stabiele grondstof voor zowel binnen- als buitentoepassingen. Zo worden ze een waardig alternatief voor tropische hardhoutsoorten.

Door de opwarming tot 210°C worden alle suikers en koolhydraten uit het hout verwijderd. Net zoals alle harsen. Hierdoor is er geen voeding meer voor schimmels en insecten. Het gebruikte dennenhout wordt zo een stuk duurzamer en inzetbaar voor meer toepassingen. Door het lagere evenwichts-vochtgehalte en de veranderde chemische samenstelling, neemt het hout gevoelig minder vocht op en werkt het tot 40 à 50% minder. Thermowood hoeft bovendien niet bijgedroogd te worden voor binnengebruik. Hetzelfde hout kan zowel binnen als buiten toegepast worden.

Het hout krijgt in de massa een goudbruine kleur. De kleur is ook vrij egaal tussen de planken onderling. Onder invloed van UV en regen verkleurt Thermowood van warm bruin naar zilvergrijs. De snelheid hiervan hangt af van de graad van directe blootstelling aan zonlicht.

Machines en schuurpapier blijven proper omdat er geen hars in het hout zit. Thermowood laat zich bovendien zeer glad schaven, zodat er weinig schuurwerk is. Afwerken kan met producten op waterbasis. Thermowood afval mag met het andere houtafval gemengd worden. Bevestig wel Thermowood producten steeds met inox materiaal.

Overige gevelbekleding

Houten gevelbekleding kan u verkiezen om verschillende redenen: louter esthetische redenen, het bedekken en herstellen van beschadigde muren, als bijkomende isolatie, …

U kan bij ons gevelbekleding bekomen in kastanjehout, ceder, louro gamela, larix, … Deze zijn te kiezen in verschillende dessins (planken, sidings, shingles, …), diktes en breedtes.
Enkel verkrijgbaar op bestelling.
Kom gerust een kijkje nemen!