Muurafwerking

Wij zijn verhuisd...

U kan ons vinden in de Hoevestraat 2, 3401 Landen (Waasmont) met ingang langs de Middenstraat.

We gaan alleen nog maar verder met ecologische bouwmaterialen als bijberoep!

Gelieve te mailen naar info@duurzaam-bouwen.be of info@ecologischebouwmaterialen.be om een afspraak te maken.

Wij zien u graag terug...

Muurafwerking


Knauf Goldband manuele pleistergips Knauf MP 75 machine spuitgips Supercalco 90 


Knauf Goldband manuele pleistergips

Knauf Goldband-gebruiksklare gipsmortel is geschikt voor binnenpleisters in één laag die met de hand wordt verwerkt op normale pleisterondergronden (ruwe en zuigende ondergronden) als metselwerk, opgekamde basispleisters, pleisterdragers (Knauf stucplaat, Stucanet), in renovatie en nieuwbouw, behalve vochtige bedrijfsruimtes.

Knauf Goldband voldoet aan mortelgroep IV b van DIN 18550 (speciegroep P IV b3, volgens STABUstandaardbepalingen) waaraan toeslagstoffen zijn toegevoegd. Daardoor toegestaan voor alle binnenwand- en plafondpleisters (inclusief keukens en badkamers in woningen). Conform de ATG 1617 en Kiwa K 2572.
Calcium Sulfaat op diverse graden van hydratatie met additieven (gehydrateerd kalk, geëxpandeerd perliet, cellulose ethers, natuurlijk organisch zuur, gedegradeerde proteïnen, tensio-actifs).
25kg/zak


Knauf MP 75 machine spuitgips

Kauf MP 75 is een éénlagig pleister dat bestemd is om mechanisch te worden aangebracht op alle ruwe en zuigende minerale ondergronden in nieuwbouw of renovaties, in hotels, administratieve gebouwen, e.d., behalve in private of openbare zwembaden en zeer vochtige ruimtes zoals gemeenschappelijke doucheruimtes, zuivelfabrieken, slagerijen, enz…
Knauf MP 75 is eveneens geschikt als basispleister bij tweelagige bepleistering. In dat geval moet het tijdens het afbinden geschraapt worden met de eindlaagpleister Knauf Fix & Finish of Knauf Finish.
Wanneer er een pleister wordt voorgeschreven met hoge slag- en druksterkte , dan bij voorkeur opteren voor Knauf MP 75 Diamant.

Knauf MP 75 is een in de fabriek voorgemengd gipspleister dat geschikt is voor de bepleistering van binnenmuren en plafonds.
Het aanbrengen ervan gebeurt met behulp van een spuitmachine zoals de Knauf PFT G 4 of G 5.

Knauf MP 75 is een licht gipsgebonden pleister, verkrijgbaar onder de vorm van wit poeder en samengesteld uit Gips (CaSO4, ½ H2o), kalkhydraat, bindingsvertragers, perliet en waterretentiemiddelen.
Knauf MP 75 behoort tot de groep B 4 volgens NBN EN 13279-1. Conform ATG 1617
Calcium Sulfaat op diverse graden van hydratatie met additieven (gehydrateerd kalk, geëxpandeerd perliet, cellulose ethers, natuurlijk organisch zuur, gedegradeerde proteïnen, tensio-actifs).
25kg/zak


Supercalco 90

Hydraatpoederkalk voor stuc- en pleistermortels, kalkverf, bodemstabilisatie, metselmortels, ontsmetten, behandeling van bomen en gazons, bescherming van houten hekwerk tegen parasieten, groententuin en compostering, belijnen sportvelden, tegen roest.

Toepassingen:

 • Bouwmaterialen productie: mortels, pleister, kalkzandsteen, zelfdichtend beton,
 • vuurvast materiaal
 • Chemische industrie: katalysator, neutralisatie, pH-regulatie
 • Staal industrie: smelt proces, raffinage
 • Agrarische industrie: meststoffen
 • Bestrijdingsmiddel
 • Milieubescherming: rookgas reiniging, (afval)water behandeling, slibbehandeling
 • Drinkwater behandeling: pH-waarde, decarbonisatie, ontharding, verharding
 • Feed, food en farmaceutische industrie: voeding, suiker raffinage
 • Weg- en waterbouw: grondstabilisatie
 • Papier en verf industrie
 • Glas industrie

Calcium hydroxide, zeer kleine hoeveelheden calcium carbonaat, calcium oxide, magnesium oxide, silicium oxide, aluminium oxide, ijzer oxide en sporen elementen.

25kg/zak